Јуниори Краљевских круна у финалу

Као боље пласиран тим у лиги, Краљевске круне из Краљева ће у финалу дочекати екипу Орлова са Новог Београда у борби за титулу првака Јуниорске лиге Србије узраста до 19 година

Екипа дечака Краљевског клуба америчког фудбала пласирала се у финале Јуниорске лиге Србие‼️

Краљевчани су у суботу 19. новембра у Београду, у полуфиналној узбудљивој и неизвесној утакмици победили вршњаке из екипе СББ Вукови Београд резултатом 19 : 22.

Утакмице су својим нападом отвориле Краљевске круне. Михаило Ђокић је QB-sneak акцијом постигао први тачдаун на утакмици, да би одмах затим упутио и пас на Михаила Гајовића за додатна два поена.

Недуго након тога за београдске Вукове је тачдаун је трчањем у црвеној зони постигао Вања Радивојевић, а као додатни један поен је постигао кикер Филип Стојановић, смањивши разлику Краљевчана на 7:8.

Пред полувреме вођа напада Круна, расположени Ђокић је трчањем од 70 јарди повећао разлику на 7:14, а овога пута претварање за додатне поене је било неуспешно.

Иницијатива у трећој четвртини је припала Вуковима, па је поново тачдаун трчањем постигао Вања Радивојевић, претварање за један поен је било неуспешно, а резултат нерешен 14 : 14. Вођство домаћинима је донео Андрија Савић постигавши тачдаун трчањем од 60 јарди, опет је покушај за додатан један поен био неуспешан, па су Вукови водили са 19:14.

Међутим, и трећи тачдаун за Краљево је постигао Михаило Ђокић, опет трчањем, сада од 60 јарди, а затим исти играч је упутио и pass на Луку Ђурића који је тако постигао и два додатна поена. Непуних пет минута пред крај утакмице је резултат био 19:22, сада су опет  водиле Круне.

У драматичној завршници се надметала одбрана Круна са нападом тима Вукова, који је успео да дође на само пет јарди од ендзоне Краљева са могућношћу да организује још један, одлучујући, напад три секунде пре краја сусрета. Београдски квотербек је повукао лопту кренувши да се извлачи, али три дефанзивна линијаша РЦ тима су већ била испред њега,  кренуо је да бежи у страну, али је на њега већ изашао лајнбекер Матеја Вукадиновић који га је и сековао. Тиме је окончан сусрет резултатом: СББ Вукови Београд 19 : 22 Краљево Royal Crowns.

У другом полуфиналу Орлови са Новог Београда су у гостима савладали екипу Дивљих Вепрова из Крагујевца резултатом 38 : 18.

Као боље пласиран тим у лиги, Краљевске круне из Краљева ће у финалу дочекати екипу Орлова са Новог Београда у борби за титулу првака Јуниорске лиге Србије узраста до 19 година.

Снимак целе утакмице СББ Вукови Београд – Краљево Royal Crowns налази се на овом ЛИНКУ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *