Шеклер: „После вируса корона, сада имамо вирус Украјина“ (ВИДЕО)

Много људи је острашћено и подељено по питању сукоба у Украјини: имају мишљење, не знају на основу чега су га формирали, а као правилу – што мање знаш, више си искључив, каже аутор књиге „Досије Украјина“

Књигу „Досије Украјина” – компанија „Новости“ објавила је уочи Сајма књига у Београду, а примерке свог дела на највећем сајму књига у региону – аутор Миланко Шеклер стрпљиво је потписивао, одговарајући на бројна питања посетилаца сајма.

Како сам Шеклер за портал Круг истиче, књига „Досије Украјина“ настала је – непланирано:

– Као и све у мом животу, и ово је било потпуно случајно, из жеље да, за мени омиљени портал Нова српска политичка мисао (НСПМ) о тој горући теми напиђем. Две године сам писао само о корони и то свега неких пет текстова, јер сам више сам причао него што сам писао. НСПМ је и објавила мој први текст о појашњењу ситуације са коронавирусом који је, пре више од две године, имао велики од‌јек у јавности.  Хтео сам да напишем колумну о ситуацији у Украјини, а онда се ствар „отела контроли“, па је текст био предугачак за колумну, а прекратак за књигу. Сплетом, још увек не знам сретних или несретних околности, јер ће то тек да се види, рукопис је завршио у Новостима и они су изразили жељу да то, ипак, буде књига, па сам морао да наставим да пишем.

Погледајте ВИДЕО:

Шеклер истиче да књига „Досије Украјина“ – и „открива пуно тога и не открива“:

– Књига је пуна чињеница и дозвољава читаоцу потпуно слободу у тумачењу. Држао сам се принципа, отприлике, као и у свакој природној науци да је најважнија ствар – чињеница. На основу чињеница треба да се доносе закључци, а имајући у виду ситуацију која тренутно влада у односу на Украјину као светски проблем, рекао бих да после вируса корона, сада имамо вирус Украјина. Много људи је острашћено и подељено. Имају мишљење, а да не знају на основу чега су га формирали, без неког утемељења и знања. По правилу – што мање знаш, више си искључив. Зато сам желео да изнесем пуно чињеница да бар на основу њих људи доносе одлуку и да се опредељују.

На питање – шта кажу чињенице: на чијој страни је правда, Шеклер у свом маниру, одговара:

– Е, то ће читаоци морати да прочитају у мојој књизи, на то питање не бих сада да одговорим. Није се до сада у реалности догодило ништа што би променило контекст књиге, што би подупрло тврдње супротне мојима или учинило књигу мање интелектуално поштеном и истинитом.

    М. М. Д.         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *