Хоће ли матуранти краљевачке Гимназије отићи на екскурзију?

Део гимназијалаца-матураната протестовао је због тога што њихови вршњаци из других средњих школа у Краљеву иду на екскурзију, а њима је саопштено да од тога нема ништа, све док…

У трећем разреду речено нам је да ћемо екскурзију имати у четвртом, а на почетку ове школске године – да је о томе требало раније да мислимо. Овако су, у најкраћем, јутрос за медије појашњавали представници ученика четвртог разреда Гимназије који су, уместо на настави – јутро проводили у школском дворишту уз звиждање, пиштаљке и повике „Хоћемо екскурзију“.

За 13 часова заказан је био сусрет представника ђака са директорком школе Смиљком Глишовић, после којег су се матуранти вратили на наставу.

фото Софија Ђурић

Како су ђаци после састанка објаснили, договорено је да направе и предају план екскурзије како би била започета процедура да се она и реализује.

Ми смо, у овој ситуацији задовољни епилогом и надамо се да ћемо на екскурзију о којој маштамо, малтене, од почетка школовања, заиста и отићи. Недопустиво је да само ми не одемо на екскурзију са које остају успомене за цео живот, а да оду наши вршњаци из свих других краљевачких средњих школа – рекли су за портал Круг представници матураната.

И директорка Гимназије за медије је прокоментарисала да су несугласице отклоњене и да су се матуранти – вратили на наставу.

 М. М. Д.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *