У Краљевачком позоришту гостује „Усуд по Григорију“ 

Драма је инспирисана судбином и делом Григорија Божовића (1880-1945) који је био једна од идеолошких жртава послератних комунистичких власти

Народно позориште Приштина са седиштем измештеним у Грачаницу у Краљевачком позоишту гостује у уторак 15. новембра. Представу „Усуд по Григорију” по тексту Милоша Латиновића, режирао је Бранко Поповић. Драма је инспирисана судбином и делом Григорија Божовића (1880-1945), књижевника, новинара, просветног и националног радника, вође српског покрета у Македонији, политичара и народног посланика, једне од идеолошких жртава послератних комунистичких власти.

Заједно са Милошем Латиновићем и Бранком Поповићем на „Усуду по Григорију” радили су: сценограф Горан Стојчетовић, костимограф Борис Чакширан, кореографкиња Исидора Станишић, а оригиналну музику компоновао је Бојан Стојчетовић. У представи играју: Небојша Ђорђевић, Ивана Ковачевић, Бојан Стојчетовић, Немања Јаничић, Јасмина Стојиљковић, Огњен Миловановић, Тамара Томановић, Страхиња Бичанин и Никола Станковић.

Почетак представе је у 20 часова, а улазница кошта 400 динара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *