Почело постављање новогодишње расвете у Краљеву

Физичко постављање расвете не значи и њено аутоматско прикључење на јавну расвету

Радници Градског зеленила ЈКП „Чистоћа“ Краљево јуче су започели са постављањем новогодишње расвете која ће, ове године, због штедње електричне енергије – краће трајати.

Како је најављено из Радне јединице Градско зеленило ЈКП „Читоћа“ Краљево, поред раније коришћене расвете и 3Д украса, ове године биће постављени и нови 3Д новогодишњи украси, а све у складу са програмом декорисања и уређивања града Краљева.

Новогодишња расвета неће сијати онако како смо навикли, поручују из краљевачке „Чистоће“, јер ће, како су навели, поступити у складу са препорукама Владе Србије. Данашњи почетак представља само физичко постављање и монтажу, али укључивање новогодишње расвете и прикључење на јавну расвету предвиђено је од половине децембра, а можда и касније.

У појединим деловима града већ неко време искључена је свака трећа светиљка због препоруке Владе Србије да се смањи потрошња електричне енергије за јавно осветљење. Готово је сасвим извесно да ћемо, у свим нашим поделама, различита мишљења имати и око тога да ли је Краљеву, пред зима коју најављују као ону која ће, у енергетском смислу бити најтежа у последњих 50 година, новогодишња расвета уопште потребна. Ком „тиму“ Ви припадате?

 М. М. Д:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *