Посланик Ерац у Скупштини Србије о обећањима власти која у Краљеву – нису испуњена (ВИДЕО)

Критика је апсолутно на месту, ја сам крива, жао ми је што је тако и извињавам се свима из Краљева одговорила је Ана Брнабић на подсећање како је затворени базен већ годинама само обећање, а осврнула се и на остала обећања

Народни посланик из Краљева Српске странке Заветници Страхиња Ерац, обратио се у Скупштини Србије након представљања експозеа , тада само мандатарке Ане Брнабић и подсетио на низ неиспуњених обећања која је актуелна власт упутила грађанима Краљева од свог долака на власт: на неизграђени затворени базен, закочен пројекат Урбане регенерације Доситејеве улице, проширење писте аеродрома „Морава“, изградњу фудбалског стадиона.

Погледајте ВИДЕО обраћања Страхиње Ерца:

– Краљево, град из којег долазим, прихватило је 30.000 расељених са Косова и Метохије. О њима нисте говорили ни Ви, али ни ваше страначке колеге. За ове људе који желе да се врате на своја огњишта изгледа да не постоји никакво решење. Осим тога, подсетио бих Вас, да сте Краљево посетили 17. јануара 2020. године и да сте обећали изградњу затвореног базена. Тада сте изјавили: „Када нешто обећамо, ми то и испунимо“. Ако су такви одговорни, онда ми никада не треба да будемо одговорни.

Премијерка Брнабић одговорила је да је „критика на месту“ и да ју је „искрено – срамота због базена у Краљеву“:

– Жао ми је што нисам успела то да изгурам, али завршићемо. У међувремену смо изградили спортску халу (отворена 11 марта 2015. године), средили атлетски стадион, запослили 4.330 људи у „Леонију“. Не можемо све да стигнемо, али базен ћемо завршити, за такве ствари немам шта да кажем. То смо, заиста, људима давно обећали. Критика је апсолутно на месту, ја сам крива, жао ми је што је тако. Извињавам се свима из Краљева – одговорила је Ана Брнабић.

Ерац је подсетио и на неиспуњено обећање о продужетку и проширењу писте аеродрома „Морава“ у Лађевцима.

– Нисте ни то испунили, иако сте обећали у претходном експозеу,  а тога, колико видим, нема у новом експозеу. Више пута обећали сте и регионални стадион 8.057 места и помоћним тереном. Ови радови нису ни започети. Од четири зграде предвишене пројектом Урбана регенерације Доситејеве улице, изграђена је једна. Били сте тамо. Верујем да Ви нисте криви, већ они који воде град, али да Вам не би преносили лажне информације, ни у ову изграђену само једну зграду – нису усељени сви станари, а за преостале три не постоји чак ни решење о рушењу.

Председница владе реаговала је подсећањем да је тада јавно реаговала:

– Разговарала сам са градоначелником Краљева да није у реду то што се дешава са становима угрожених породица. Тада смо убрзали радове и једна зграда је завршена, али – то је срамота, немам шта ту да кажем. Нису за мене то Потемкинова села. Кад нешто нисмо урадили, нисмо. Морам да видим са градоначелником Краљева како да убрзамо решавање овог проблема, јер то морамо да завршимо. Немам шта да додам, критика Вам је на месту, из свег срца се извињавам грађанима Краљева за све оно што нисмо стигли да урадимо, а обећали смо.

  М. М. Д:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *