Покрет СРЦЕ Србија центар: Еколошка катастрофа у Краљеву

Проблем краљевачке депоније је стар више десетина година и просто је невероватно да до сада тај проблем није решен. Штавише, тим проблемом се актуелна власт не бави уопште, иако знамо да је на челу Краљева већ други мандат, каже се у саопштењу

Неодговорност власти није увек видљива у првом моменту, али непогрешиво се манифестује у облицима који по грађане имају далекосежне последице, оцењује у свом саоштењу Покрета СРЦЕ Србија центар Краљево и додаје:

Сведоци смо еколошке катастрофе у Краљеву узроковане неодговорношћу власти која траје годинама и присутна је у свим сферама живота у граду.

Проблем краљевачке депоније је стар више десетина година и просто је невероватно да до сада тај проблем није решен. Штавише, тим проблемом се актуелна власт не бави уопште, иако знамо да је на челу Краљева већ други мандат. С обзиром на околности, они чак и немају намеру да проблем реше, пошто смо сведоци пожара на депонији бар два пута годишње.

До сад је проблем депоније МОРАО БИТИ РЕШЕН!

Јутрос је Краљево освануло са затрованим ваздухом, са количином ПМ честица више него ДЕСЕТОСТРУКО увећаним од нормалних вредности, а све то због пожара на градској депонији који траје читав викенд.

Нећемо сада о томе зашто проблем депоније није до сада решен. Постављам питање градоначелнику Краљева, градском већнику задуженом за заштиту животне средине, зашто нисте изашли хитно у јавност и упозорили суграђане о катастрофалном стању услед пожара. Зашто нисте заштитили грађане Краљева од последица штетног ваздуха или ћете се опет правити да нисте ништа знали?

Овакав однос власти према својим суграђанима је невиђен и недопустив.

Драги Краљевчани ова власт мора подхитно да оде! Ово више није питање ни политике, ни странака. Ово је питање живота! Питање спасавања и града и грађана од пошасти која нас је задесила“, наводи се у саоптењу које је потписао ћлан покрета СРЦЕ Србија центар, Владимир Савић.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *