Пета победа кошаркаша краљевачке „Слоге“ у АБА 2 лиги

Након убедљивог вођстава отишло се у неизвесну завршницу, али је победа, ипак – извојевана

(23-15,  29-13,  12-28,  20-24)

У трећем балону НЛБ АБА 2 лиге који се одржава у Бањалуци, кошаркаши „Слоге” су у оквиру 8. кола одмерили снаге са екипом „Вриједноснице” из Осијека и били бољи резултатом 84-80.

„Слога” је тако укњижила пету победу у овом регионалном надметању и тиме се позиционирала у горњем дому табеле.

Немили догађаји који су потресали клуб у минулом периоду нису заобишли практично никога у табору краљевачких „белх”. Тренер Марко Димитријевић који се вратио у клуб након прошлонедељног споразумног раскида уговора, покушао је играче да фокусира на игру и резултат, а техничке проблеме остави далеко изван њихових мисли. Ипак, након овако турбулентне утакмице са драматичним резултатским преокретом, и поред муком извојеване победе, тешко је рећи да ли је у томе и успео.

Почетак меча није наговештавао да ће се у каснијем периоду ишта значајно променити с обзиром да су Краљевчани самоуверено контролисали сваки сегмент игре.

Нису пуно времена кошаркаши „Слоге” утрошили на почетно одмеравање ривала. Већ крајем првог квартала семафор је показивао завидних 23-15 за „беле”.

У другу четвртину екипа са ибарског кеја улази још енергичније и 24 поена разлике остварених до одласка на велики одмор указивали су на то да ће изабраници Марка Димитријевића растерећени ући у друго полувреме.

Ипак, кошаркаши „Вриједноснице” нису показали све што знају у првих 20 минута ефективне игре, па је неочекивани преокрет уследио у трећем кварталу у ком се почетних 24 поена разлике истопило на свега осам.

Добро су Осијечани отворили и последњу деоницу, па је меч, мимо свих очекивања, отишао у неизвесну завршницу. У последњим минутима изабраници тренера Димитријевића били су присебнији и оствареном победом, резултатом 84-80, избегли изненађење и велики преокрет.

Капитен Стефан Матовић и Ђорђе Симеуновић са 15, те Јован Стаменић са 12 поена били су једини двоцифрени у екипи „Слоге”, док је код Осијечана најефикаснији био Гојко Суџум са 25 поена.

Следеће коло које се игра 25. јануара „Слоги” доноси дуел са хрватском „Горицом” из Велике Горице, а три дана касније и са домаћом екипом „Борца“.

         Александар Раковић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *