Нови сингл и спот краљевачког бенда АДАМ – „Спаси ме“

Бенд „Адам” је настао у Краљеву од чланова бенда „Крсташи” који су после више од 10 година рада одлучили да промене име бенда и крену новим правцем музике. Сама идеја и прича око бенда кренула је 2010. године када Владимир Крунић, фронтмен бенда, креће да окупља екипу тадашњих „Крсташа”.

– Постава се мењала више пута, мењала се и музика, али енергија и ентузијазам се нису никада променили. У бенд 2012. године долази бубњар Страхиња Ђорђевић који са собом доноси једну дозу озбиљнијег приступа и рада у бенду. У годинама које су долазиле бенд је имао доста клупских и фестивалских наступа – присећа се Крунић.

Он посебно истиче „Street Art” фестивал у Краљеву који је увек имао слуха да промовише краљевачке бендове.

„Крсташи” су до тада изводили искључиво панк/рoк музику популарних бендова, па су и ауторске песме имале сличан призвук. Екипи се 2015. године придружује и гитариста Милан Марковић који ће, како ће се даље испоставити, бити заслужан за данашњи звук бенда „Адам”.

За додатну сигурност у ритам секцији побринуће се искусни басиста Милан Рале Ракоњац, који долази у бенд 2016. године, непосредно пред почетак снимања првог студијског албума „Ноћ” који излази у издању „Метрополис Мусиц”. У тадашњој поставу „Крсташи” ће кренути са великим бројем наступа по читавој Србији, а и великим бројем фестивал: „Лове Фест”, „Аеро Роцк”, „Стреет арт”, „Зајечарска гитаријада” и многи други.

Пре две године донета је одлука да бенд промени име из „Крсташи” у „Адам”.

– Разлога је било пуно. Између осталог, међу њима је и чињеница да је бенд од 2016. до 2020. у потпуности променио свој репертоар и ауторску музику. Песме су почеле да добијају тврђи облик, текстови су постајали озбиљнији, па смо се одлучили за промену имена бенда у „Адам”. У пролеће 2020. године снимили смо свој први сингл „Сећања” – истичу чланови бенда.

Годину дана касније снимили су и свој први спот за исти сингл и објавили га на стриминг сервисима. „Адам” поново улази у студио 2022. године, али овог пута у граду Краљеву, где уз помоћ Краљевчана успевају да реализују свој други сингл и спот „Спаси ме”.

Од ове године члан бенда, као други гитариста постао је Милан Столић који употпуњује целу причу која се зове „АДАМ”.

Послушајте и – уживајте!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *