Међу курирским пошиљкама пронађено 25.000 сумњивих лекова

Управа царина саопштила је да су њени приликом дубинске контроле код места Богутовац, на магистралном путу Рашка – Краљево, међу курирским пошиљкама пронашли више од 25.000 појединачних доза различитих лекова, без било какве пратеће документације.

Прекршај је откривен када је ради контроле заустављен камион курирске службе домаћих регистарских ознака, који је због немогућности детаљног прегледа на лицу места, допраћен до Терминала Краљево.

Након што је камион истоварен, међу пошиљкама су откривена четири велика пакета пуна антибиотика, антикоагуланата, аналгетика и других медикамената, које је исти пошиљалац из Новог Пазара упутио на четири примаоца у Београду и Параћину.

До окончања прекршајног поступка пред надлежним судом биће задржано укупно 25.320 појединачних доза различитих лекова.

Из Управе царина подсећају да се прометом и увозом лекова не могу бавити физичка лица, већ искључиво овлашћени дистрибутери, у складу са важећим законским прописма којима је уређена ова област, а да кријумчарени лекови, који без било какве контроле квалитета доспевају до крајњих корисника, могу представљати потенцијалну опасност по здравље људи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *