Комплетна управа KK „Слога“ поднела оставку

Кошаркаши краљевачке „Слоге“ наставиће такмичење наредне седмице одигравањем утакмица 8, 9. и 10. кола АБА лиге у Бањалуци

У режији Спортског савеза Краљево синоћ је организована свечаност на којој су додељена признања и пехари најуспешнијим спортистима, спортским радницима и клубовима. Награђени су најбољи у свим старосним категоријама од пионира до сениора, а највише признања добила је KK Слога. За најбољег спортисту међу сениорима проглашен је Стефан Матовић, за тренера године – тренер „Слоге“ Марко  Димитријевић, а KK „Слога“ за најуспешнију екипу у прошлој години.

Сенку на златну, прошлу годину краљевачких кошаркаша – помутио је штрајк играча који због неисплаћених плата нису пре два дана отишли у Панчево на мегдан домаћем „Тамишу“. Епилог тог дођађаја је данашња оставка комплетне управе „Слоге“. Владимир Ђоковић, досадашњи директор клуба, потврдио је то за портал Круг. Он је додао да му је жао једино што је у неким медијима представљено као да су играчи имали нешто против њега:

–  Били смо у заиста коректним односима. Није било никаквог притиска ни да поднесемо оставке. Ми смо се борили, санирали смо огромне дугове из претходног периода. Да смо сезону завршили до краја сигурно би били исплаћени сви дугови који су постојали. Нема разлога ни да то не уради нека нова, наредна управа која дође. „Слога“ ће, сигурно, бити на стабилним ногама. Многи су прозивали управу „Слоге“, а да нису поменули да је „Слога“ баш јуче добила три награде: за најбољи клуб, тренера и сениора. Све је то заслужено, а нисам баш сигуран да би то могли да ураде да нису имали адекватне услове за рад. Зато делује невероватно да се све ово догодило због две неисплаћене плате играчима.

Владимир Ђоковић истиче да су иза KK „Слога“ две успешне године које су биле проткане са много тешкоћа и изазова.

Он сматра да је било начина да играчи штрајкују кроз тренинге и да тако искажу своје незадовољство:

– И играчима сам рекао како сматрам да су морали да оду на утакмицу у Панчево. Можда да у знак протеста седну на паркет један минут, али је клубу неодласком на утакмицу нанета огромна штета, јер се то у исторји “Слоге” никада није догодило.

До формирања нове управе „Слоге“, како је за портал Круг, након разговора са досадашњом управом потврдио градоначелник Краљева др Предраг Терзић, техничко функционисање клуба ће бити задатак Града. Марко Димитријевић који је пре два дана поднео оставку – остаће тренер „Слоге“.

Кошаркаши „Слоге“ следеће недеље – од 22. до 28. јануара одлазе на одигравање утакмица у Бањалуку у оквиру 8, 9. и 10 коло кола АБА 2 лиге.

      М. М. Д.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *