Важно упозорење пензионерима: Не наседајте на преваре

Повећање пензија и осталих права из пензијског и инвалидског осигурања за девет одсто, почев од новембра, односи се на све кориснике пензија и осталих права

Исплата увећаних новембарских чекова почеће почетком децембра 2022. године и најстарији не треба да подносе никакве захтеве за повишицу, саопшено је данас из Републичког фонда пензијског и инвалидског осигурања.

“Као што ни до сада, при сваком претходном усклађивању пензија и осталих права, није било потребно се подноси било какав захтев Фонду да би им се исплатио усклађени износ, тако ни сада, а ни убудуће, није потребно да се подноси захтев, с обзиром да ће се увећање обрачунати и исплатити од стране Фонда у редовном поступку, без доношења појединачних решења”, кажу у Фонду.

Из Фонда ПИО скрећу пажњу свим корисницима, постојећим али и будућим, да било какво позивање корисника пензја од стране појединих адвоката, удружења, група грађана да наведена повећања могу остварити уз њихово посредство и претходно подношење захтева, представља директно довођење у заблуду пензионера, чиме ризикују одређене негативне последице, за себе и своје наследнике.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *